Πέμπτη, 2 Αυγούστου 2018

Η Τουρκία έριξε στο Αιγαίο το "αόρατο" σκάφος της...

Θα μεταφέρει κομάντο...


Το "Γιόντζα-Ονούκ" (YONCA ONUK) είναι το πρώτο "αόρατο" σκάφος επιφάνειας μιας και δεν εντοπίζεται από τα ραντάρ...

Ανήκει στο πολεμικό ναυτικό της Τουρκίας και θα χρησιμοποιείται από τους Τούρκους κομάντο. Κατασκευάστηκε από την τουρκική εταιρεία YONCA ONUK JV και ναυτολογήθηκε στο λιμάνι της Αλικαρνασσού. Όπως αναφέρει η denizhaber, η εκδοχή του "MRTP 22" θα φέρει συστήματα προηγμένης τεχνολογίας τα οποία θα μπορούν να "παρακάμπτουν" τα ραντάρ.

Το Τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό (TDK) διαθέτει ήδη δύο σκάφη SAT, τύπου MRTP-22U της Yonca Onuk ενώ τώρα θα προμηθευτεί και τρία εξελιγμένα MRTP 22.

Αποστολή τους θα είναι ο έλεγχος των θαλάσσιων συνόρων της χώρας από την Αλικαρνασσό μέχρι ανοιχτά της περιοχής των Ιμίων, επισήμως για ζητήματα παράνομης διακίνησης μεταναστών αλλά και για "παραβιάσεις από ελληνικά σκάφη", όπως γράφει η denizhaber. Το πλήρωμα του θα είναι τρεις ένστολοι, ενώ μπορεί να μεταφέρει μία πλήρη ομάδα SAT-SAS σε 16 ειδικά αντικραδασμικά καθίσματα.

Το YONCA ONUK MRTP 22 είναι το γρηγορότερο σκάφος στην κατηγορία του καθώς μπορεί να πλέει με 120 χλμ/ώρα.

Παραγγελία για το συγκεκριμένο μοντέλο έχουν δώσει και ακόμη τρεις χώρες. Συγκεκριμένα τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Αίγυπτος και η Μαλαισία, με τις τουρκικές εξαγωγές οπλικών συστημάτων να συνεχίζουν τη θετική τους πορεία μετά τις πωλήσεις Drone τους τελευταίους μήνες...


Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ...

news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες