Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2019

AΠΟΠΕΙΡΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ / Μαχαίρωσε επί σκηνής το Δήμαρχο του Gdansk στην Πολωνία σε συναυλία παρουσία πλήθους.Είναι σε κρίσιμη κατάσταση.


Ο 53χρονος Paweł Adamowicz ο δήμαρχος της πόλης Gdansk στην Πολωνία τραυματίστηκε σοβαρά κοντά στην καρδιά από επιτιθέμενο με μαχαίρι κατά τη διάρκεια μιας συναυλίας για φιλανθρωπική εκδήλωση και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. H απόπειρα δολοφονίας του έγινε ενώπιον
χιλιάδων τρομοκρατημένων θεατών. Ο δράστης έτρεξε εναντίον του θύματος άρχισε να τον χτυπάει και μετά πήρε το μικρόφωνο και είπε πως κακώς είχε φυλακιστεί. Σύμφωνα με πληροφορίες είπε: « Με λένε Stefan. Ήμουν στη φυλακή παρά την αθωότητά μου, βασανίστηκα.Γι αυτό ο Adamowicz πεθαίνει. » Ο δράστης συνελήφθηκε αλλά δεν γνωστοποιήθηκαν τα στοιχεία του.
Ο Adamowicz είναι δήμαρχος του Gdansk από το 1998, και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της πόλης ανέφερε ο αντιδήμαρχος  , Piotr Grzelak, στο πρακτορείο PAP.
Η επίθεση διαδραματίστηκε πάνω στο podium στην εκδήλωση. Σύμφωνα  με αστυνομία του Gdansk, ο δράστης είναι ένας 27χρονος κάτοικος της πόλης. Το θύμα ανήκει στο κόμμα   »Πολιτική Πλατφόρμα » που είναι ένα πολωνικό φιλελεύθερο συντηρητικό πολιτικό κόμμα….


https://twitter.com/Zygowski/status/1084538407110496256
dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες